Belastingaangifte doen

Belastingaangifte doen

Belastingaangifte is één van de minst favoriete activiteiten die bij ondernemerschap horen. Het scheelt wanneer je in de gelegenheid bent om een boekhouder te betalen heb je aanzienlijk minder werk. Echter neemt een boekhouder niet alles uit handen en zul je zelf nog enkele antwoorden moet verschaffen. Je hebt dus verstand en inzicht nodig in de financiële situatie van jouw bedrijf!

3 manieren om aangifte te doen op een rijtje:

Een boekhouder: De boekhouder neemt jouw boekhouding zo veel mogelijk uit handen en stelt jou de juiste vragen om de informatie goed door te kunnen geven aan de belastingdienst. De boekhouder zorgt ervoor dat je het meeste rendement haalt uit de belastingvoordelen die er zijn. De boekhouder is vooral prettig wanneer er bezoek komt van een belastingcontroleur aangezien de boekhouder (meestal) alles netjes heeft opgesteld zodat je gemakkelijk kunt laten zien hoe jouw bedrijfskosten zijn ingedeeld. De belastingcontroleur zal jouw bedrijf ook minder onderzoeken aangezien hij weet dat de boekhouder zorgt voor correcte informatie.

Zelf online aangifte doen: Online aangifte doen is de gemakkelijkste manier om de informatie door te geven aan de belastingdienst. Het aangifteformulier van de belastingdienst is ge-automatiseert waardoor je minder rekenwerk hebt. Vergeet echter niet direct het aangegeven bedrag te betalen en voorkom daarmee een verzuimboete van minimaal 50 euro!

Zelf per aangifteformulier: De belastingdienst zal deze formulieren jaarlijks en per kwartaal opsturen zodat je die kunt invullen en kunt retourneren.

Verzuim van aangifte

Bij verzuim van aangifte kun je een schatting verwachten van de belastingdienst. Deze schatting is vaak over-de-top en wil je vast en zeker corrigeren! Het bedrag is vaak hoger geschat als het bedrag dat je de afgelopen kwartalen hebt aangegeven.

Author: ma7hieu

Share This Post On

Submit a Comment

css.php