Beslag leggen op eigendommen medebewoner

Medebewoner in de schulden

inbeslagVeel mensen vragen zich terecht af: Mag de deurwaarder beslag leggen op mijn eigendommen als een medebewoner schulden heeft? Hoe groot is het risico geld of meubels kwijt te raken als er onverwachts een inbeslagname plaats vind? Hoe voorkom ik dat mijn goederen in beslag genomen worden? Ben ik aansprakelijk te stellen voor de schulden van mijn kinderen?

De antwoorden in het kort:

* Als medebewoner bestaat het risico dat jouw eigendommen in beslag genomen worden.

* Je kunt dit voorkomen door rechtsgeldig aan te tonen welke eigendommen in het huis van jou zijn. Deze kunnen dan wettelijk gezien niet in beslag genomen worden.

* Een inbeslagname komt niet onverwachts. Er zijn meerdere aanmaningen en wettelijk verplichte schriftelijke aankondigingen aan vooraf gegaan.
Lees hier meer over de stappen die vooraf gaan bij een inbeslagname.

* Bij kinderen die minderjarig zijn wordt u aansprakelijk gehouden.

Voorkomen dat uw bezittingen in beslag genomen worden.

Bewijs dat de eigendommen niet van uw  huisgenoot zijn. Ze kunnen dan wettelijk gezien niet in beslag worden genomen. Bewijzen dat de eigendommen in huis van jou zijn doe je op de volgende manieren:

Voordat iemand met schulden bij jou intrekt: Wanneer je van tevoren weet dat jouw nieuwe huisbewoner schulden heeft kun je een inventaris opstellen door de deurwaarder of op een registratiekantoor.

Doe dit nog VÓÓR de persoon bij je in huis woont en zijn adresgegevens veranderd naar jouw huisadres. Je krijgt tevens een stempel met de datum zodat er geen twijfel over bestaat wanneer de inventaris is opgesteld.

Facturen, aankoopbonnen en bankafschriften kunnen ook aantonen dat je eigenaar bent van de goederen.

Beeldmateriaal zoals foto’s en video opnames waar je te zien bent met de goederen (het liefst van een paar jaar geleden) kunnen ook aantonen dat ze van jou zijn.

Author: ma7hieu

Share This Post On

Submit a Comment

css.php