Boekhouding uitbesteden?

Boekhouding uitbesteden?

De boekhouding zelf beheren of uitbesteden? Dit is een vraag waar iedere ondernemer over na zal denken bij het starten van zijn bedrijf. Echter ook als je bedrijf al een tijdje meedraait is dit een goed punt om te overdenken!

Alles uit handen

Uitbesteden lijkt de gemakkelijkste optie. Het gevoel de zekerheid te hebben dat de administratie volledig op orde is en er zelf niet over na te moeten denken is prettig.

Echter, de vraag die iedere ondernemer zich moet stellen wanneer hij een accountant-boekhouder aanneemt is: of hij alles wel volledig in handen wil leggen van de accountant-boekhouder.

Wij van Strafbetalen.nl raden aan om zelf een vinger aan de pols te houden. Om zeer regelmatig te controleren wat er gebeurd, hoe lang er aan de administratie gewerkt wordt en of alle belasting goed betaald wordt. Denk daarbij aan BTW & Omzetbetalasting.

Baseer de vooruitgang niet alleen op basis van de cijfers die de accountant doorgeeft. Kijk zelf of er genoeg inkomsten en budget beschikbaar is, of er genoeg verdiend wordt, of de kosten op bepaalde vlakken gekort moeten worden.

Je wilt er niet te laat achter komen wanneer er fouten in de administratie of aangifte geslopen zijn door bijvoorbeeld een communicatiefout van het “systeem”, door een denkfout van de accountant, of door achterstallige kennis omtrent de percentages.

Wetten veranderen op jaarbasis en hebben soms een grote impact op het financiƫle plaatje!

Zelf de boekhouding regelen?

De boekhouding volledig zelf regelen kost tijd en vereist veel kennis. Het is dan ook niet aan te raden de boekhouding volledig zelf te doen. Wanneer je er toch voor kiest de boekhouding zelf te doen kun je deze beter met regelmaat laten controleren door een boekhouder.

Author: ma7hieu

Share This Post On

Submit a Comment

css.php