De website voor het bedrijf regelen

De website voor het bedrijf regelen

Als medewerker of manager van het bedrijf wordt je gevraagd om een website voor het bedrijf te regelen. Voor iedere werknemer is dat een uitdaging! Ook al heb je jarenlang marketing gestudeerd, er komt veel kijken bij een website.

TIP: kijk bij websites van anderen in dezelfde branche. Wat hebben zij voor informatie, wat voor style hebben ze, wat voor onderdelen. Denk aan prijslijst, diensten, vraag & antwoord.

Let wel op: Neem geen informatie over van de website van uw concurrent. Dit is in overtreding met de copyright wet die bepaald heeft dat tekst geschreven door iemand direct eigendom is van de schrijver en dus niet zonder toestemming mag worden overgenomen.

Wat de website voor het bedrijf beslist nodig heeft

Informatie & marketing teksten
Je wilt de klant informeren en overtuigen van de dienst of het product dat het bedrijf aanbied. Je zult dus informatie moeten verzamelen waardoor een goed beeld geschetst wordt van het bedrijf.
Maak deze teksten niet te lang aangezien de klant/websitebezoeker geen boek wil lezen maar alleen graag weet wat je voor hem kan betekenen.

Contact informatie
Wanneer de tekst ervoor gezorgd heeft dat de klant een offerte of dienst wil aanvragen brengt de contact informatie de klant naar jou.

Vermeld:

  1. Het mail adres
  2. Het telefoon nummer
  3. Optioneel fax nummer
  4. Optioneel een adres om langs te komen

Afbeeldingen, illustraties of video
Beelden blijven langer op het netvlies hangen als letters. Foto’s of illustraties zorgen ervoor dat de klant in 1 oogopslag ziet waar de tekst over gaat, wat het bedrijf doet. Foto’s van personeel of de winkel kunnen een goede meerwaarde geven aan de website en het vertrouwen van de klant wekken.

Routebeschrijving met de openingstijden
Een afbeelding die laat zien hoe je van de snelweg naar het bedrijf geraakt zorgt ervoor dat velen gemakkelijker langskomen. Vermeld ook de openingstijden op dezelfde pagina!

Een beeldmerk – logo
Een helder logo dat jou als bedrijf identificeert is een “must” voor iedere bedrijfs website. Het geeft de website een professionele uitstraling en laat zien dat je een echt bedrijf bent.

OntwerpExpert | Vormgeving en Optimalisatie

W: www.ontwerpexpert.net

M: info@ontwerpexpert.net

T: 06 381 588 41

Author: ma7hieu

Share This Post On

Submit a Comment

css.php