Een logo beschermen

Een logo beschermen

Jouw logo is vaak het “kleine gezicht” van een bedrijf, een stichting. Aangenomen dat jouw logo ontwikkeld is door een professionele vormgever heeft het tijd en geld gekost. Je bent de eerste met dat logo, het is uniek!

Dit wil je ook zo houden! Jouw logo moet uniek blijven en een kenmerk zijn voor jouw onderneming. Gelukkig is jouw logo beschermd door de copyright wet?!

MIS! De copyright wetten zijn een redelijke basis om op terug te vallen wanneer je een tekst hebt geschreven dat je publiceert op internet. De copyright wet is een redelijke basis voor unieke werken zoals bijvoorbeeld een schilderij, een song. Maar de copyright wetten zijn GEEN geldige wetten wanneer je voor de rechter staat omdat iemand claimt dat je zijn logo gebruikt!

Uw logo NIET beschermd door de copyright wetten!

De copyright wet is geldend als redelijke basis voor geschillen, wanneer je kunt bewijzen dat je het product als eerste hebt ontwikkeld. maar het spreekt echter voor zich dat het te onstabiel is als wet voor belangrijke zaken die rechtstreeks in verband staan met jouw inkomsten of imago!

Daarom zijn er bureau’s waar je jouw unieke logo kunt registreren. De prijzen voor het registreren varieren per bureau en per klasse van bescherming. Minimale kosten waar je aan kunt denken bij het registreren zijn al snel 300-400 euro. Daarmee is jouw logo beschermd binnen de Benelux of binnen de EU.

Registreren is investeren

Zie de registratie van uw logo niet als een onnodige kostenpost! De registratie is een investering die bij middelgrote bedrijven & stichtingen al snel essentieel is omdat het logo (mogelijk veel) geld waard is en geld opleverd. De waarde van het logo is ontstaan door de marketingcampagnes voor producten waar het logo op prijkt en  doordat de vaste klanten je aan het logo herkennen. Het logo wordt vertrouwd! Nieuwe producten of diensten zijn gemakkelijker te verkopen met het logo erop.

Dit logo en de inkomsten wil je niet zomaar weggeven! Registreer jouw logo daarom tijdig en voorkom zo veel ellende.

Author: ma7hieu

Share This Post On

Submit a Comment

css.php