Is online kopen van producten veilig?

Is online kopen van producten veilig?

2010.. Nog elke dag starten honderden winkels en groothandelaren een online webwinkel.Vaak wordt een bedrijf ook online opgezocht om rustig eens door de producten catalogus te bladeren en vaak ook direct een aankoop te doen die dan binnen enkele dagen per post aankomt. Gemak, tijdsbesparing en  vaak ook kostenbesparing zijn grote voordelen tegenover het bezoeken van een winkel op locatie.

De feiten op een rij:

– 6 van de 10 personen die online rondkijkt naar vliegrijzen boekt die ook online.

– In america is in 2009 243,7 miljard dollar uitgegeven aan online shoppen.

– 75% van de internet bezitters oriënteren online voordat ze een aankoop doen.

– Volgens het CBS behoort nederland tot de top van europa op het gebied van online winkelen.

Iedereen koopt online dus is het veilig!?

Dat er veel online gekocht wordt is duidelijk, het wordt steeds vertrouwder aangezien de maatschappij als schapen volgt. De grootste rede dat dat er beduidend meer verkopen via het internet worden gedaan is “omdat iedereen het doet”. Toch willen wij u erop wijzen dat er veel online fraude plaatsvindt. De online markt is er niet alleen voor goede ondernemers of serieuze verkopers! Het internet is helaas ook een broeinest van criminelen en fraudeurs die zonder moeite wegkomen omdat ze relatief anoniem zijn.

Iedereen kan tegenwoordig een webshop starter, wie let er op de veiligheid? Wie garandeerd service?

Waar kun je op letten om online veilig te winkelen?

Denk hierbij aan één van de belangrijkste kenmerken van een goede online shop:

– Referentie’s met bewijs op de site van een groot bedrijf of winkelketen. Dus externe bewijzen van goede service.

–  Een SSL Certificaat, dit is een encryptie (beveiliging) waarmee jouw creditcard gegevens verstuurd worden. Dit is dus de informatie die van de betreffende website naar de bank gaat. Deze kun je zien wanneer er een slotje of groene balk in de navigatiebar van jouw browser staat. Je kunt er ook op klikken om het certificaat te controleren!

– De webshop/winkel laat heldere contact informatie zien waaronder het telefoon nummer, mogelijk het adres, contactpersonen en KVK + BTW nummer.

– Een winkel die niet alleen online bestaat maar ook in het echt gevestigd is kun je zien als een goed bewijs van de mogelijke contact en service die het kan bieden.

– Google de naam van het bedrijf, typ daarbij woorden als: fraude, service, contact, ervaring + “het bedrijf”

Met gezond verstand en een beetje kennis kun je relatief veilige aankopen doen op het internet. Wanneer je het niet vertrouwd.. bedenk dan dat er miljoenen andere webwinkels en online leveranciers zijn!

Author: ma7hieu

Share This Post On

Submit a Comment

css.php