Succesvol solliciteren voor een baan

Succesvol solliciteren voor een baan

Een sollicitatiegesprek is een vak op zich! Bij solliciteren draait het om uitstraling en communicatie. Je wilt een goede indruk achterlaten op je toekomstige werkgever.

De ervaring leert dat je de beste opleiding genoten kan hebben die beschikbaar is, maar zonder een goed sollicitatiegesprek zul je de kans om aangenomen te worden met 50% reduceren!

Een goede indruk maken

Wil jij een goede indruk maken? Dan zul je zowel je uiterlijk als je uitspraken goed moeten afstemmen op de wensen van de werkgever en het soort werk waar je naar solliciteert.

De aspecten waar je op kunt letten:

  1. Doe een bescheiden deodorant of aftershave op.
  2. Draag kleding die bij de branche past en die op maat is.
    Ps: Intelligentie toont zich niet in een diep decolletee.
  3. Ga zelfverzekerd en rechtop in de stoel zitten.
  4. Toon interesse voor het bedrijf, doe waar mogelijk research naar de werking van het bedrijf.
  5. Stel een helder CV op waar op datum te zien is wat je de afgelopen jaren hebt gedaan.
  6. Drink wanneer mogelijk een kopje koffie voordat je weggaat, in combinatie met een goede nachtrust zal dit zorgen voor een opgewekte wakkere uitstraling.
  7. Laat telefoons of vrienden niet tussen jou en je werkgever komen, ga in je eentje het kantoor binnen en zet je telefoon zacht.

De verloop van het gesprek

Hoe het gesprek zich ook mag voortzetten, blijf positief en vriendelijk! Laat een goed gevoel achter bij de werkgever. Misschien lijkt de werkgever boos of serieus, laat je niet afleiden en blijf je bewust van je eigen capaciteiten.

Focus de aandacht daarop en laat je van je beste kant zien. Wie weet krijg je de baan niet direct maar ben je wel de eerste aan wie de werkgever denkt wanneer er werknemers weggaan of ontslag krijgen!

Author: ma7hieu

Share This Post On

Submit a Comment

css.php