Wat je wilt vermijden bij een sollicitatiegesprek

Wat je wilt vermijden bij een sollicitatiegesprek

Je voorbereiden op een sollicitatiegesprek kost tijd en energie. NEEM de tijd en energie zodat je alles rustig en beheerst kan regelen.

Met genoeg tijd kun je ervoor zorgen dat je exact weet wat de kledingwijze is van de betreffende branche, wat de begrippen zijn en wat juist zeer ongepast is!

Wat je daarom ABSOLUUT wilt vermijden is HAAST onderweg naar een gesprek op locatie! Een goede werkgever ziet aan jou of je de baan wilt, of je gedreven bent, of je hun goed van dienst wilt en kunt zijn en of je goed voorbereidt bent.

Dit straal je uit in de details. Hoe goed je sterkste punten ook mogen zijn en hoe goed je uitstraling of uiterlijk ook mag zijn, het gaat om het totaal plaatje.

De belangrijkste punten die je beter kunt vermijden

De balangrijkste punten van voorbereiding komen neer op de uitstraling die je nodig hebt om een goede blijvende indruk achter te laten bij de toekomstige werkgever. Een gesprek duurt gemiddeld 5-15 minuten wat een korte tijd is om de capaciteiten die je hebt te laten zien. Elk slordig of negatief detail reduceert jou kans om die baan te krijgen!

Wat je absoluut moet vermijden:

  1. Het kauwen van kauwgom of ander snoep
  2. Te laat of zelfs helemaal niet op komen dagen
  3. Het dragen van slordige kleding of kapsel
  4. Nonchalante of verveelde arrogante blikken
  5. Het geven van veel meningen
  6. Praten over een vorige werkgever!
  7. Leugens of sterke verhalen

Wat je wilt vermijden vanzelfsprekend?

Deze 7 punten zijn slechts een begin, er zijn uiteraard nog veel meer punten die je wilt vermijden bij een sollicitatie gesprek. Hoewel ze zeer vanzelfsprekend zijn, en je zelf ook weet dat je op tijd moet zijn voor een gesprek zul je zien dat het niet zo heel gemakkelijk is om alelen al deze 7 punten te vermijden!

Wanneer je echter te maken krijgt met een file is in het verkeer, wanneer je goede pak net bij de stomerij is, wanneer je net een nacht slecht geslapen hebt zal het moeilijker zijn om de punten te vermijden.

Daarom is het belangrijkste, neem de tijd om je voor te bereiden. En ga op tijd van huis!

<table width=”100%” border=”0″>


<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td width=”100″>&nbsp;</td>
</tr>
</table>

Author: ma7hieu

Share This Post On
css.php